Orkester

GÖTEBORGSOPERAN AB SÖKER BITRÄDANDE ORKESTERCHEF

GöteborgsOperans Orkester består av 86 musiker och spelar i de flesta föreställningar som visas på Stora scenen. Orkesteravdelningen består av orkester, orkesterservice, orkesterchef samt biträdande orkesterchef.

Om du är väl insatt i hur en orkester fungerar, har goda ledaregenskaper och drömmer om att vara en del av det team som möjliggör de högkvalitativa föreställningar och konserter vi har här på GöteborgsOperan, kan du vara den person vi söker!

Om rollen

I rollen som biträdande orkesterchef kommer du bistå orkesterchef i strategiskt och operativt personal-, arbetsmiljö- samt budgetarbete. Tillsammans med orkesterchef säkerställer du att orkestern är optimalt bemannad och fungerar väl som grupp. Du bidrar aktivt till GöteborgsOperans vision och uppdrag. Rollen är en av två ledande befattningar som utgör orkesterledningen på GO och du och orkesterchefen kommer tillsammans utforma denna roll ytterligare. Du rapporterar till orkesterchef och ingår i ledningsgrupp Opera/ Drama.

Ansvarsområden

 • Arbetsledning och strategiskt utvecklingsarbete 
 • Rekrytering, planering och bemanning
 • Alternering och tjänstgöring i samråd med respektive stämma
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete, medarbetarsamtal och rehabilitering etc.
 • Budgetuppföljning
 • Representera arbetsgivaren vid förhandlingar och facklig samverkan 
 • Medlem i Opera/Dramas ledningsgrupp  
 • Kontraktsskrivning och övrig administration

Vem är du?

För att lyckas i denna roll har du både erfarenhet och stort intresse av att arbeta inom branschen samt vana av personalintensiv högpresterande verksamhet. Du har arbetat i ledande befattning och har vana av systematiskt arbetsmiljöarbete, förändringsarbete och samverkan samt att framgångsrikt kommunicera med större grupper. Som person är du strukturerad och handlingskraftig, kommunikativ, tydlig, ödmjuk och lyhörd. God kommunikativ förmåga i kombination med ett genuint intresse för människor och ett ödmjukt förhållningssätt är särskilt egenskaper vi söker till denna roll. Då detta uppdrag innehåller såväl långsiktigt strategiskt utvecklingsarbete som detaljrik planering och individnära arbete ställs höga krav på din flexibilitet, samt att du som person är prestigelös, uthållig och trygg. Vi ser gärna att du har ett brett kontaktnät. Du har relevant högskoleutbildning och det är meriterande om du har musikerutbildning och ledarskapsutbildning.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Du är en van datoranvändare som känner dig trygg i Office 365.

Vad erbjuder GöteborgsOperan dig?

Vi tror att du är en person som vill utvecklas i din roll och växa i ditt ledarskap. Därför kommer vi att erbjuda dig kompetensutbildningar via vår arbetsgivarorganisation, Svensk Scenkonst, och vår huvudägare Västra Götalandsregionen.

Som anställd på GöteborgsOperan har du ett flertal förmåner. Vi har bl.a. vår egen personalmatsal och personaltidning, olika avtalsförsäkringar, fri öppen hälso- och sjukvård och rabatterade biljetter till våra föreställningar. Vi tror på att i det hållbara yrkeslivet behöver man ta hand om sin fysiska hälsa. Utöver friskvårdsbidrag har vi ett eget gym och tillhandahåller kostnadsfri träning i huset.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning 6 månader. Kvälls- och helgarbete förekommer. Tillträde 1 maj 2020 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Göteborg.

Ansökan

För mer information om tjänsten, kontakta orkesterchef Mette Berntzen, 031-10 80 61. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Eva-Lena Nordstierna, 031-10 81 39. Facklig representant är Frida Goodrich, Teaterförbundet, 031-10 80 00 (vxl).

Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida www.opera.se/jobb och använder oss av rekryteringssystemet Varbi. Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar om varför du söker den här tjänsten. Sista ansökningsdag är 16 februari 2020.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och utvecklingsvilja att växa in i vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contract de munca pe perioada nedeterminata
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3
Kontakt
 • Orkesterchef Mette Berntzen, 031-10 80 61
 • HR-specialist Eva-Lena Nordstierna, 031-10 81 39
Facklig företrädare
 • Teaterförbundet Frida Goodrich, 031-108000 (vxl)
Publicerat 2020-01-20
Sista ansökningsdag 2020-02-16

Inapoi la locuri de munca vacante