Kostym

GÖTEBORGSOPERAN AB SÖKER

Gruppchef kostym

Kostym & maskavdelningen består av skrädderi, specialateljéer och mask/perukateljé. Avdelningen har hand om allt som har med kostym att göra – från hatten ner till skorna. Här arbetar cirka 40 personer: 6 tillskärare, 18 skräddare, 1 modist, 3 läderskräddare, 3 färgare/patinerare och 12 maskörer.

Om rollen

I rollen som gruppchef kostym kommer du ha strategiskt-, personal-, arbetsmiljö- samt budgetansvar. Du leder ett serviceinriktat och självständigt team och är med och skapar goda relationer mellan Operans olika avdelningar. Det är ditt ansvar att inspirera, motivera och utveckla medarbetarna i din grupp så att de kan nå sin fulla potential. Du rapporterar till avdelningschef Kostym & Mask och sitter med i avdelningens ledningsgrupp.

Ansvarsområden

 • Leda och utveckla GöteborgsOperan inom Skrädderiet
 • Ansvar för att optimera den operativa verksamheten över avdelningsgränserna
 • Ansvar för arbetsprocesser och metoder inom avdelningen
 • Ansvar för investeringar inom avdelningen tilldelad från avdelningschef 
 • Bidra aktivt med skrädderiets möjligheter i utvecklingen av GöteborgsOperans strävan att bli ett av de intressantaste operahusen i Europa
 • Ledning och utveckling av Skrädderiets och dess utrustning för att uppnå en optimal funktion för de olika projekten

Vem är du? Vi söker dig som har minst 3-årig eftergymnasial utbildning eller motsvarande och ett par års yrkeserfarenhet som gruppchef/projektledare med personalansvar eller som arbetsledare med delegerat arbetsmiljöansvar. Du ska känna dig trygg i att jobba med arbetsmiljöfrågor. Det är meriterande om du har vana av att jobba projektinriktat och har ett coachande förhållningssätt.

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom teater och/eller bred erfarenhet från produktion/tillverkning.

Du är analytisk, strukturerad och målinriktad och får på ett förtroendefullt sätt med dig medarbetarna i att nå GöteborgsOperans mål. Du har förmågan att vara tydlig, rak och orädd samtidigt som du visar tolerans, respekt och tilltro till andra. Utifrån dessa förmågor ger du feedback till medarbetarna som syftar till utveckling och bidrar till ett bra samarbetsklimat utan konflikter.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Talar du fler språk är det meriterande. Uppge gärna vilka ytterligare språk du talar i din ansökan.

Du är en van datoranvändare som känner dig trygg i Office 365 paketet.

Vad erbjuder GöteborgsOperan dig?

Vi tror att du är en person som vill utvecklas i din roll och växa i ditt ledarskap. Därför kommer vi att erbjuda dig kompetensutbildningar via vår arbetsgivarorganisation, Svensk Scenkonst, och vår huvudägare Västra Götalandsregionen.

Som anställd på Operan har du ett flertal förmåner. Vi har bl.a. vår egen personalmatsal och personaltidning, olika avtalsförsäkringar, fri öppen hälso- och sjukvård och rabatterade biljetter till våra föreställningar. Vi tror på att i det hållbara yrkeslivet behöver man ta hand om sin fysiska hälsa. Utöver friskvårdsbidrag har vi ett eget gym och tillhandahåller kostnadsfri träning i huset.

Ansökningsförfarande

Till denna tjänst ser vi fram emot ditt CV och ber dig att istället för ett personligt brev svara på följande frågor.

 • Beskriv dina erfarenheter av personal-, arbetsmiljö och budgetansvar.
 • I vilken utsträckning arbetar du självständigt i ditt nuvarande/tidigare arbete? I vilken utsträckning arbetar du utifrån tydliga uppdrag i form av ansvar och åtaganden i ditt arbete? Hur upplever du det? Är du van att arbeta utifrån tydliga tidsplaner där uppdrag ska rapporteras? Vad har du för erfarenhet av det?
 • Ge exempel på ett tillfälle då du var med om att det blev en konflikt i en grupp. Beskriv vad som hände, vad du gjorde för att hjälpa till att lösa konflikten och vad slutresultatet blev. Vilken feedback gav du de som var inblandade i konflikten?

Sista ansökan är den 25 augusti 2019.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning, 6 månader.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och utvecklingsvilja att växa in i vår verksamhet.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/21
Kontakt
 • Sara Di Benedetto, nås från 5 augusti, 031 10 82 45
 • Annelis Munk Johansson, nås tom 4/7 o from 6/8, 031 10 82 45
Facklig företrädare
 • Frida Goodrich Teaterförbundet, nås from 22/7, 031 10 81 36
 • Marlene Jahnke, Ledarna, nås from 5/8, 031 10 82 57
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Wróć do ofert pracy