Audition Cabaret

GöteborgsOperans vision - ett av norra Europas ledande operahus. Ett modernt och nytänkande operahus som kännetecknas av professionalism och engagemang. Vi arbetar med en bred repertoar av opera, dans och musikal och är en viktig aktör i regionens utveckling. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda. Totalt ges på Stora och Lilla scenen samt i regionen ca 400 föreställningar per år för ca 225 000 besökare. Vi omsätter ca 450 miljoner kronor där ca 25 % är egenfinansiering. GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med ungefär lika många kvinnor som män anställda.

GöteborgsOperan är stolt över att få presentera Fred Ebbs och John Kanders ikoniska musikal Cabaret för första gången på GöteborgsOperans stora scen. Beräknad premiär i början av september 2020. Musikalisk ledning David White, regi James Grieve, koreografi Rebecca Howell, scenografi och kostymdesign Lucy Osborne, ljusdesign Oliver Fenwick och ljuddesign Tom Gibbons.

Vi söker fysiskt starka musikalartister/dansare, gärna med akrobatiska kunskaper. Audition för ensemble och covers för samtliga roller utom Sally Bowles sker i november 2019. I denna produktion strävar vi efter att hitta en mångfald av kroppar och åldrar. OBS! Vi söker inte barn.

Covers för de större rollerna kommer att tas ur ensemblen.

Du förväntas ha relevant yrkesutbildning och/eller minst 5 års professionell yrkeserfarenhet.

Musikalen kommer att sjungas på svenska.

Efter intresseanmälan gör GöteborgsOperan ett urval och bjuder in ett antal sökande. Audition äger rum 9–12 november på GöteborgsOperan.

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i dina uppgifter via Varbi samt bifoga CV och foto.

Sista dag för intresseanmälan är 11 oktober.

Besked om du blir inbjuden till audition eller ej får du senast 30 oktober via den e-postadress du angett i Varbi. Där kommer du också att få information om vilken dag du är välkommen. OBS! Alla får ett svar via Varbi. Har du inte fått någon återkoppling senast 31 oktober kontakta Mia Nerenius (e-post nedan). Innan du hör av dig kolla din skräp/alternativa inkorgar.

För Cabaret bör du vara tillgänglig för anställning 20 juli 2020–15 maj 2021.

Eventuella frågor besvaras per e-post på adress mia.nerenius@opera.se

Välkommen med din ansökan!

Daniel Isakson, projektledare

CABARET: Manus Joe Masteroff. Baserad på en pjäs av John van Druten och texter av Christopher Isherwood. Musik John Kander och sångtexter Fred Ebb. Ursprunglig uppsättning i New York av Harold Prince. Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/27
Kontakt
  • Mia Nerenius, mia.nerenius@opera.se
Facklig företrädare
  • David Lundqvist, Teaterförbundet, 0708-811172
Publicerat 2019-09-23
Sista ansökningsdag 2019-10-11

Tilbake til ledige stillinger