Göteborgsoperan

GöteborgsOperan strävar efter att vara ett av Europas mest intressanta operahus. Verksamheten består av professionella och engagerade medarbetare, avancerad teknik och komplex organisation. Vårt arbetssätt är effektivt och projektorienterat för genomförande av opera, dans, musikal och konsert. Nu söker vi en erfaren och driven verkstadschef som ska ansvara för verkstäderna på GöteborgsOperan. Verkstäderna på GöteborgsOperan innefattar arbete inom måleri, tapetseri, snickeri, smedja, konstruktion, rekvisita och specialeffekter och består av cirka 25 medarbetare.

Om rollen

Som verkstadschef på GöteborgsOperan har du ett delegerat personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar och är strategiskt, operativt och administrativt ansvarig för verkstäderna. Tillsammans med övriga chefer på den tekniska enheten utgör ni det ledningsteam som kvalitetssäkrar förutsättningarna för den tekniska verksamheten som helhet. Du och ditt team arbetar tillsammans med de konstnärliga teamen för att förverkliga deras visioner.

Du ansvarar för arbetet med utveckling av arbetsprocesser såsom nya tekniska lösningar och driver även miljö- och hållbarhetsarbetet inom avdelningen. Du säkerställer att verkstäderna, utöver lokala riktlinjer och policys, också efterlever de legala arbetsrättsliga krav och kollektivavtalsmässiga överenskommelser som gäller för arbetsplatsen.

Som verkstadschef ansvarar du även för arbetet med rutiner för säkerställande av en god arbetsmiljö som stödjer arbetet i verkstäderna. Du leder ett serviceinriktat och självständigt team och du är mån om att skapa goda relationer mellan GöteborgsOperans olika avdelningar. Du initierar också facklig samverkan för information och hantering av löpande frågor. Denna roll rapporterar till teknisk enhetschef och är medlem i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Denna roll ställer höga krav på förmåga att organisera, planera, leda och delegera uppgifter samt att leda medarbetare i förändrings- och utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processutveckling inom produktion och en god förståelse för vikten av säkerhetsarbete i det dagliga arbetet. Du är van att arbeta med frågor som rör systematiskt arbetsmiljöarbete samt facklig samverkan och förhandling. Vidare har du god erfarenhet av personalrelaterade arbetsuppgifter såsom medarbetar- och lönesamtal, rekrytering, resurs- och bemanningsplanering med mera.

Dessa kvalifikationer är även viktiga för tjänsten:

  • Relevant högskoleutbildning med inriktning på teknik/design eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Utbildning som ingenjör och/eller erfarenhet inom scenkonstbranschen ses som meriterande.
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket både i tal och skrift
  • Goda IT-kunskaper och systemvana (MS Office och annan programvara som används i rollen)

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken och intresserad av såväl hantverk som scenkonst och människor. Du är en positiv och engagerad ledare som föregår med gott exempel. Som person drivs du av att skapa goda relationer i arbetet med fokus på samarbete. Du är lösningsorienterad och arbetar effektivt med givna resurser och har en god planeringsförmåga. Vidare ser vi att du bidrar till en kultur med innovation och ständiga förbättringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Göteborg och arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag men kvälls- och helgarbete förekommer ett fåtal tillfällen per år.

Sista ansökningsdag är den 20 december men intervjuer kan komma att ske löpande.

GöteborgsOperan strävar efter att vara en öppen arbetsplats och vi arbetar aktivt för en variation bland våra medarbetare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/19
Kontakt
  • Benjamin Dörum, Teknisk chef, 031-108168
Facklig företrädare
  • Stina Berggren, ledarna, 031–108073
  • Kristin Fransson, FSF, 0706-218120
Publicerat 2023-11-21
Sista ansökningsdag 2023-12-21
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb