Mask och peruk

GÖTEBORGSOPERAN AB SÖKER

Gruppchef mask och peruk

Kostym & maskavdelningen är en av tekniska enhetens avdelningar och består av skrädderi, specialateljéer och mask/perukateljé. Avdelningen har hand om allt som har med kostym att göra – från hatten ner till skorna. Här arbetar cirka 40 personer: 6 tillskärare, 18 skräddare, 1 modist, 3 läderskräddare, 3 färgare/patinerare och 12 maskörer.

Om rollen

I rollen kommer du ha linjeansvar vilket innebär strategiskt-, personal-, arbetsmiljö- samt budgetansvar för maskörerna på Mask och Perukavdelningen. Du leder ett serviceinriktat och självständigt team och är med och skapar goda relationer mellan Operans olika avdelningar. Det är ditt ansvar att inspirera, motivera och utveckla medarbetarna i din grupp så att de kan nå sin fulla potential. Du rapporterar till avdelningschef Kostym & Mask och sitter med i avdelningens ledningsgrupp som består av avdelningschef, 2 gruppchefer, 2 tekniska produktionsledare och en administratör.

Ansvarsområden

 • Leda och utveckla GöteborgsOperan inom Mask och Peruk avdelningen
 • Ansvar för att optimera den operativa verksamheten över avdelningsgränserna
 • Ansvar för arbetsprocesser och metoder inom avdelningen
 • Ansvar för investeringar inom avdelningen tilldelad från avdelningschef 
 • Ansvara för planering av produktioner och optimal schemaläggning på individ och gruppnivå för dag och kvällsarbete
 • Bidra aktivt med maskörernas möjligheter i utvecklingen av GöteborgsOperans strävan att bli ett av de intressantaste operahusen i Europa
 • Ledning och utveckling av avdelningen och dess utrustning för att uppnå en optimal funktion för verksamheten

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3-årig eftergymnasial utbildning eller motsvarande och ett par års yrkeserfarenhet som gruppchef/projektledare med personalansvar eller som arbetsledare med delegerat arbetsmiljöansvar. Du ska känna dig trygg i att jobba med arbetsmiljöfrågor. Det är meriterande om du har vana av att jobba projektinriktat och har ett coachande förhållningssätt.

För att klara av uppdraget krävs att du har jobbat med avancerad schemaläggning på individ och gruppnivå för dag och kvällsarbete. Det är dessutom starkt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom teater, helst inom mask och peruk, och/eller bred erfarenhet från tillverkning/produktion.

Du är analytisk, strukturerad och målinriktad och får på ett förtroendefullt sätt med dig medarbetarna i att nå GöteborgsOperans mål. Du har förmågan att vara tydlig, rak och orädd samtidigt som du visar tolerans, respekt och tilltro till andra. Utifrån dessa förmågor ger du feedback till medarbetarna som syftar till utveckling och bidrar till ett bra samarbetsklimat utan konflikter. Gruppen söker en närvarande chef som ger dem de rätta förutsättningarna för att klara av sina arbetsuppgifter.

Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är dessutom en van datoranvändare som känner dig trygg i Office 365 paketet.

Vad erbjuder GöteborgsOperan dig?

Vi tror att du är en person som vill utvecklas i din roll och växa i ditt ledarskap. Därför kommer vi att erbjuda dig kompetensutbildningar via vår arbetsgivarorganisation, Svensk Scenkonst, och vår huvudägare Västra Götalandsregionen.

Som anställd på Operan har du ett flertal förmåner. Vi har bl.a. vår egen personalmatsal och personaltidning, olika avtalsförsäkringar, fri öppen hälso- och sjukvård och rabatterade biljetter till våra föreställningar. Vi tror på att i det hållbara yrkeslivet behöver man ta hand om sin fysiska hälsa. Utöver friskvårdsbidrag har vi ett eget gym och tillhandahåller kostnadsfri träning i huset.

Ansökningsförfarande

Till denna tjänst ser vi fram emot ditt CV och ber dig att istället för ett personligt brev beskriva dina erfarenheter och kompetenser utifrån följande:

 • Beskriv dina erfarenheter av personal-, arbetsmiljö och budgetansvar.
 • Beskriv ditt tillvägagångssätt vid beslutstagande.
 • Berätta om dina erfarenheter av avancerad schemaläggning på individ och gruppnivå för dag och kvällsarbete.

Sista ansökan är den 29 januari 2020. Intervjuer kommer ske 4, 5 respektive 6 februari.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och utvecklingsvilja att växa in i vår verksamhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1
Kontakt
 • Sara Di Benedetto, Avdelningschef Kostym och Mask, 031-10 82 45
 • Annelis Munk Johansson, HR-specialist, 031-10 80 75
Facklig företrädare
 • Frida Goodrich, Teaterförbundet, 031-10 81 36
 • Mia Nerenius, Ledarna, 031–10 8087
Publicerat 2020-01-08
Sista ansökningsdag 2020-01-29

返回职位空缺页面